Evi Hanssen grijpt naar de keel met confronterend nieuws van de dokter
COS
Evi Hanssen grijpt naar de keel met confronterend nieuws van de dokter
Foto: GoPlay

De moeder van Evi Hanssen lijdt opnieuw aan kanker. Arlette zal deze keer niet meer genezen. De afgelopen twee jaar hebben Evi en haar familie zich voorbereid op het afscheid.

In haar column voor Het Nieuwsblad schrijft Evi Hanssen dat haar mama Arlette haar onlangs vertelde dat ze de dood nog niet voelt naderen. Bij de dokter kreeg de familie onlangs echter iets anders te horen.

"De oncoloog liet ons vorige week weten dat wij, haar kinderen, best niet meer op vakantie gaan", zegt Evi. "Dat als we palliatief verlof willen nemen, dat best nu doen. Dat het begin van het einde nu echt is ingezet."

Arlette is niet bang van de dood, maar nu het zo dichtbij komt heeft ze wel 'heimwee naar de toekomst'. Ze is verdrietig om alles wat ze niet meer zal meemaken. "'Want verdomme, ik leef toch echt heel graag', zegt ze op rustige toon."

"Mijn hart krimpt even ineen en ik voel de tranen opborrelen. Een bekend gevoel, want de laatste dagen gaat er geen dag voorbij dat ik niet even huil. Mijn moeder neemt m’n hand vast en sust me met de woorden dat alles wel goed komt."

"Ik breng haar zachte verrimpelde hand naar mijn wang, sluit mijn ogen en haal diep adem. Ik sta bewust stil bij dit kostbare moment: getroost worden door mijn moeder voor het verdriet dat ik nu al voel, omdat ik haar straks zal missen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.