Evi Hanssen barst in tranen uit en maakt zich bedenking die naar de keel grijpt
COS
Evi Hanssen barst in tranen uit en maakt zich bedenking die naar de keel grijpt
Foto: GoPlay

Evi Hanssen maakt zich klaar voor een hartverscheurend moment. Ze zal in de nabije toekomst afscheid moeten nemen van haar moeder Arlette.

In 2011 werd er voor het eerst kanker vastgesteld bij Arlette Jacobs, de moeder van Evi Hanssen. Arlette genas, maar anderhalf jaar geleden kreeg ze te horen dat de kanker terug was en dat ze niet meer zal genezen.

Arlette nam de voorbije weken samen met dochter Evi een podcast op voor Het Nieuwsblad: De afscheidstournee van mijn moeder. In de laatste aflevering hebben Arlette en Evi het over de begrafenis. Die heeft Arlette voor een groot deel al helemaal zelf geregeld: van foto's, tot liedjes en teksten.

Wanneer ze in de podcast over de begrafenis praten, krijgt Evi het een paar keer moeilijk. Ze barst in tranen uit. "Dat is het afscheid dat nu al begint", zegt ze in de podcast.

"Het is wel heel leuk dat je als kind je tranen al kan laten voor je moeder, terwijl je moeder nog naast je zit. Da's wel heel bijzonder en heel mooi en ook heel helend, denk ik. Dat je nog getroost kan worden door de persoon die je gaat missen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.