Erik Goossens springt in de bres voor James Cooke: “Eén van de grootste uitdagingen van mijn leven”
WVDS

Negen dagen voor de première van ‘Assisen IV, De Sterrenmoord’ beslist theaterhuis Uitgezonderd en hoofdrolspeler advocaat Walter Damen in de beste verstandhouding om de bekende strafpleiter te vervangen.

“Ondanks het feit dat James Cooke naar mijn aanvoelen de vraag op het juiste moment stelde, heb ik toch moeten vaststellen dat dit niet combineerbaar is met mijn werk als advocaat. Ik ben op mijn limieten gestuit qua werk en hetgeen ik er kan bijnemen”, verklaart Walter Damen zijn onverwachte afscheid. 

Producenten James Cooke & Bob Jennes respecteren de keuze van Walter en zijn inbreng blijft waardevol voor het stuk. “We hebben alleszins veel bijgeleerd van hem tijdens de repetities over hoe het er in een echte assisenzaak aan toe gaat en ook het script is nu tot in de puntjes uitgewerkt door hem. Zo blijft hij voor altijd een onderdeel van deze productie.”  

“Ten huize Goossens-Ilegems wordt Assisen toch al geademd nu Bieke Ilegems de rol van advocate op zich genomen heeft.” Het gevolg, Erik Goossens werd gevraagd om Walter Damen te vervangen.

Erik was onmiddellijk bereid om in de bres te springen. “Het is volgens mij één van de grootste uitdagingen van mijn leven om deze rol tot leven te brengen tegen de première van 18 juni. Ik stond elke morgen al op om 5u, vanaf nu zal het om mijn tekst te leren zijn.” 

“Ik heb ook met Walter gesproken en hij heeft me enkele tips gegeven. En het gaat zo fijn zijn om op scène het verbale gevecht met mijn vrouw aan te gaan en te strijden voor elke stem van het publiek. I’ll see you in court…”, lacht Erik nog.

Tickets voor de voorstelling bestel je hier.

Meer nieuws

Meer nieuws

.