Epidemioloog Pierre Van Damme hoopt dat het niet gebeurt: "Zou een ramp zijn"

door: PMN
Afbeelding bron: VTM

Epidemioloog Pierre Van Damme volgt het coronavirus in ons land op de voet. Hij is wel bang voor de gevolgen voor sommige sectoren.

De entertainmentsector is één van de zwaarst getroffen sectoren in België. Pierre Van Damme geeft de sector wel hoop. “Ik ben ervan overtuigd dat het hier om een sector gaat die zich héél goed aan de regels kan houden. We moeten dus wel naar grotere aantallen kunnengaan”, bedenkt hij zich in Dag Allemaal.

Zalen zouden naar een capaciteit van 60 procent moeten kunnen om het leefbaar te houden. “Dat gaan we dan toch bijna van zaal tot zaal moeten bekijken. We moeten natuurlijk ook rekening houden met wat er buiten zo’n zaal gebeurt.”

“De volkstoeloop, de volle trams en bussen. Dat organiseer je veel moeilijker. Maar goed, ik ben de eerste die bereid is om oplossingen te zoeken. In de volgende weken moeten we echt wel iets vinden om de sector zuurstof te geven.”

“Voor alle duidelijkheid, wij willen uiteraard ook niet dat de hele sector op de fles gaat. Wij beseffen ook heel goed dat zoiets een ramp zou zijn.”