Eline De Munck werkt zich in nesten met foto van premier De Croo

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Een foto van Eline De Munck veroorzaakte een hele politieke rel. Ze plaatste die foto gisteravond op haar Instagram Stories.

Eline De Munck was er aanwezig als gastvrouw op de nieuwjaarsreceptie van Open VLD. Op de foto die ze online plaatste was Eline te zien met voorzitter Egbert Lachaert en premier Alexander De Croo. Op de achtergrond was er ook nog een band aan het spelen.

Ze poseerden er allemaal zonder mondmasker op. De foto zette heel wat kwaad bloed bij een pak mensen. De foto werd achteraf door alle betrokken partijen weer offline gehaald.

Dave Sinardet, politicoloog en professor politieke communicatie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), denkt er bij VRTNWS het zijne van.

"Op zich vinden dit soort audiovisuele producties regelmatig plaats", klinkt het bij Sinardet. "Er zijn allerlei regels zodat die producties coronaproof verlopen. Ik ga ervan uit dat die regels hier ook gevolgd zijn.” 

“Maar het steekt sommige mensen natuurlijk de ogen uit. Niet elke Belg kan zomaar deelnemen aan een audiovisuele productie. Daarnaast gaat het over de partij van de premier, die al een hele tijd hamert op de strikte regels. Politiek gezien is het gewoon niet de beste beeldvorming."

Over deze foto gaat het

Eline De Munck
Afbeelding bron: instagram @elinedemunck