Een geniale tip: Zo maak je snel je barbecue schoon
LHX
Een geniale tip: Zo maak je snel je barbecue schoon
Foto: Pixabay

Heb jij deze zomer een barbecue gepland staan? Dan kan je zeker iets met deze tip!

Is er iets beters dan op een zwoele zomeravond met je beste vrienden te barbecueën? Het vervelende is echter dat je achteraf ook alles moet opkuisen.

Het minst aangename deel van de schoonmaak is ongetwijfeld de barbecue zelf. Het rooster plakt meestal vol verbrande vetresten, die niet bepaald makkelijk te verwijderen zijn.

Er is echter een handige truc, waarvoor je niet eens moet wachten tot het rooster is afgekoeld. Alles wat je nodig hebt, is een ui.

De natuurlijke zuurtegraad van de ui kan het vet namelijk losmaken en kan je barbecue er binnen enkele minuten weer als nieuw uit laten zien. De sappen hebben bovendien antibacteriële eigenschappen die het rooster ontsmetten.

Hoe ga je juist te werk? Je snijdt de ui simpelweg in tweeën en prikt een helft op een lange grillvork. Vervolgens wrijf je met de gesneden kant over het rooster, terwijl het vuur nog aan is. De hitte activeert de vloeistoffen in de ui, waardoor het vuil wordt verwijderd.

Tip: voor een extra krachtige reiniging kan je eerst wat citroensap of azijn over de ui smeren. Dat maakt het proces nóg effectiever.

Meer nieuws

Meer nieuws

.