DIY: Deze haarmaskers maak je zelf en laten elk haartype stralen

door: COS
Haar
Afbeelding bron: Pexels

Haarmaskers kan je natuurlijk gewoon in de winkel kopen. Je kan ze nochtans gewoon heel makkelijk zelf maken.

Haarmaskers zijn een must voor mensen die hun haar vaak verven of vaak met de haardroger of stijltang aan de slag gaan. Elk haartype kan echter baten bij een maskertje. Fashionchick raadt deze vier maskers aan:

1. Voor krullend haar

Klop 1 ei los en voeg 1 el honing en 2 el olijfolie toe. Meng tot er een egaal masker ontstaat. Plaats het masker op je haar en wikkel je haar in (aluminium)folie. Laat drie uur zitten en was het daarna uit. Was je haar vervolgens met shampoo en conditioner.

2. Voor geverfd haar

Doe ¼ komkommer in de blender en voeg 1 ei en 1 el olijfolie toe. Verspreid het masker over je haar en wikkel je haar in (aluminium)folie. Spoel het masker na 30 minuten uit.

3. Voor futloos haar

Klop 1 ei los en voeg 1 halve el olijfolie en 3 el mayonaise toe. Meng tot er een egaal masker ontstaat. Plaats het masker op je haar en wikkel je haar in (aluminium)folie. Laat het masker 30 minuten intrekken en was het daarna met lauw water uit.

4. Voor droog haar

Doe 1 of 2 avocado’s en 1 banaan in de blender en voeg 1 el olijfolie en 1 el honing toe. Verspreid het masker over je haar en wikkel je haar in (aluminium)folie. Laat het masker 30 minuten intrekken. Was het daarna goed uit.

Tags