Dit weten veel mensen niet maar zo belangrijk om een slechte adem te voorkomen: Naast je tanden ook dit dagelijks poetsen
PMN
Dit weten veel mensen niet maar zo belangrijk om een slechte adem te voorkomen: Naast je tanden ook dit dagelijks poetsen
Foto: Pixabay (archieffoto)

We moeten iedere dag onze tanden poetsen. Het laatste wat we willen is dat andere mensen zeggen dat we een slechte adem hebben.

Het is heel belangrijk om je tanden op de juiste manier te poetsen. Het begint met het kiezen van de juiste tandenborstel. Je kan best een zachte tandenborstel gebruiken met een kleine kop die comfortabel in je mond past. Elke drie tot vier maanden is het raadzaam om je tandenborstel te vervangen wanneer de borstelharen versleten zijn.

Gebruik een fluoride tandpasta. Die helpt tandbederf te voorkomen en versterkt je tandglazuur. Ideaal is om je tanden twee keer per dag te poetsen met een poetsbeurt van zo'n twee minuten, 's ochtends en 's avonds. 

Poets in een cirkelvormige beweging. Wat veel veel mensen niet weten is dat je ook de achterkant van je tanden en je tong best kan poetsen. Je tong poetsen kan met een gewone tandenborstel, maar dan wel zonder tandpasta. Zo kan je voorkomen dat je een slechte adem hebt.

Wees tijdens het poetsen ook voorzichtig met druk te zetten. Het kan je tandglazuur beschadigen en je tandvlees irriteren. Flos ook dagelijks je tanden om plaque en voedselresten te verwijderen. Tot slot is het ook belangrijk om regelmatig een tandarts te bezoeken.

Meer nieuws

Meer nieuws

.