Dina Tersago openhartig over confronterend moment: "Samen met huisarts beslist om hulp te zoeken"

door: COS
Dina Tersago in 'Therapie'
Afbeelding bron: Canvas

Dina Tersago ging als tiener in therapie. Haar perfectionisme was ontstaan vanuit een soort controledwang. Ze had ook last van dwangmatige handelingen.

Dina Tersago heeft lange tijd gezocht naar een manier om ermee om te gaan. Maar het ging niet meer. In het vijfde middelbaar, tijdens een examen wiskunde, liep het helemaal mis. Ze kreeg een complete black-out en sloeg volledig in paniek.

"Je kunt de dingen goed willen doen, maar als je het zo perfect wil doen dat het je belemmert in je dagelijkse doen, en als het je leven begint te beheersen, dan is het niet meer oké", zegt Dina in 'Therapie' op Canvas. "Dan hebben we samen met de huisarts beslist om hulp te zoeken."

Heel confronterend

"Op het moment dat we beslist hebben om hulp te zoeken, was dat echt wel heel confronterend. Ik was wel beschaamd als tiener dat ik zo was, dat ik zo in mekaar zat. Ik heb er lang tegen gevochten, omdat je gewoon 'normaal' wil zijn", zegt Dina.

Er werd ook niet verteld wat therapie juist inhoudt. Er heerste nog een taboe rond in therapie gaan. "Dat werd doodgezwegen. En ik weet dat wij in de familie zowat beslist hadden van: misschien hoeft niet iedereen dat te weten", aldus Dina Tersago.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!