Interview Dimitri ‘Vegas’ Thivaios trekt opmerkelijke conclusie na hoofdrol in film ‘H4Z4RD’: “Tot het uiterste moeten drijven”
WVDS

Dimitri ‘Vegas’ Thivaios heeft met ‘H4Z4RD’ zijn eerste grote hoofdrol beet. Dimitri vertolkt de rol van Noah Hazard, een wat Johnny-achtig personage.

Noah kan zich geen leven voorstellen zonder zijn gouden sportwagen. Na een mislukt ‘jobke’ via zijn criminele neef Carlos moet die auto zijn leven redden, wat zorgt voor snelle, zotte en luide scènes.

Dimitri vertelt op de première van de film ‘H4Z4RD’ aan Showbizz24 hoe hij bij dit filmproject terecht is gekomen. “Jonas Govaerts (regisseur) had me het script laten lezen zonder me iets te vragen.” 

“Ik stuurde het script daarna terug naar hem en zei dat ik het een supergoed scenario vond en toen heeft hij mij gevraagd. Het is een van meest crazy, absurde en origineelste scripts dat ik in jaren gezien had.” 

“Ik werd ook getriggerd door de nota 'De camera verlaat nooit de auto'. Ik heb Jonas doorheen de opnames vaak de vraag gesteld: ‘Hoe ga je dat doen?’. Hij heeft zichzelf echt tot het uiterste moeten drijven om het allemaal in beeld te brengen.”

De film speelt zich voortdurend af in de wagen, maar toch kwam er heel wat bij kijken om telkens de set aan te passen. “Op papier zou je denken dat er weinig setdressing is omdat alle opnames in de auto waren, maar het was wel heel pittig. Ik heb enorm veel respect voor de crew want er zijn lange uren gedraaid.”

Dit is de eerste keer dat Dimitri de hoofdrol speelt in een film. Wat was voor hem de moeilijkste scène om op te nemen? “De laatste rit met Carlos, net voor de eindscène was emotioneel toch wel de meest uitputtende scène om te spelen. Er zat weinig of geen dialoog in.”

Bekijk hieronder het interview met Dimitri ‘Vegas’ Thivaios tijdens de première van H4Z4RD.

Meer nieuws

Meer nieuws

.