Deze voorspelling van weervrouw Sabine Hagedoren zullen veel mensen graag horen: “Dan wordt het koeler”
WVDS
Deze voorspelling van weervrouw Sabine Hagedoren zullen veel mensen graag horen: “Dan wordt het koeler”
Foto: Shutterstock

Momenteel hebben de temperaturen een klim ingezet. Een hoogtepunt zal zaterdag bereikt worden volgens Sabine Hagedoren.

“Dit weekend gaat het puffen en zweten worden bij zeer warm weer”, voorspelt weervrouw Sabine. “Zaterdag staan we op met veel zon, maar daar komt in de loop van de namiddag verandering in.”

“Het wordt tropisch warm met temperaturen tot 32 graden. Op sommige plaatsen is tegen de avond kans op regen, onweer, hagel en rukwinden”, vult ze aan. 

Bij deze tropische temperaturen raadt de weervrouw aan om tijdig verkoeling te zoeken en voldoende te drinken. De hitte houdt ook zondag nog aan.

“Het weekend eindigt met een drukkend warme en plakkerige zondag. De kans op buien zal in de loop van de dag toenemen.”

Ten opzichte van zaterdag zullen de buien van zondag veel intenser zijn. “De kunnen intenser worden met heel veel regen op korte tijd.”

“Er kan ook hagel vallen en de buien zullen vergezeld zijn van felle windstoten.” In het centrum van België zal het 27 graden worden.

“In de Kempen zullen de buien iets langer op zich laten wachten, waardoor de temperatuur nog kan oplopen tot 30 graden. Begin volgende week mogen we wisselvallig weer verwachten bij 25 à 26 graden.” 

En dan doet Sabine Hagedoren een uitspraak waar veel mensen nu al naar uitkijken. “Vanaf woensdag wordt het koeler met een goed voelbare wind. De temperatuur ligt dan op 22 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.