De schaar erin: Zo knip je het haar van je mannelijke huisgenoot

door: COS
Knippen van het haar
Afbeelding bron: Pexels

De kappers zijn al enige tijd gesloten omwille van het coronavirus. Haar blijft natuurlijk groeien en is nu toch wel aan een knipbeurt toe.

Zit je man, je lief of je zoon letterlijk met de handen in het haar? Stel dan eens voor om hun haar te knippen. Met deze tips van Libelle en de handige tutorials van de Nederlandse vlogster Susan Hoffman lukt het jou sowieso!

Langer haar - knippen

1. Zorg eerst en vooral voor een professionele kappersschaar. Met bijvoorbeeld een keukenschaar beschadig je de puntjes van het haar. Investeer dus in een professioneel exemplaar.

2. Knip het haar van de huisgenoot handdoekdroog. Zo zie je beter hoe het haar natuurlijk valt. Knip daarbovenop in de natuurlijke groeirichting én stukje per stukje.

3. Met de tondeuse op de kortste stand scheer je na het knippen het overtollige nekhaar af.

Korter haar - scheren

1. Kiest je huisgenoot voor een bros, let dan op voor de tondeusestand. Onder de tien millimeter zie je de hoofdhuid. Begin best op een langere stand om eventueel erna wat korter te gaan.

2. Zorg bij het scheren dat het haar helemaal droog is. Begin daarna achteraan in de nek met een glijdende beweging tegen de groeirichting in.

3. Wees voorzichtig rond de oren. Gebruik daarvoor het puntje van de tondeuse.

Tags