‘De Ideale Wereld’ zorgt voor verontwaardiging: “Zijn jullie niet beschaamd?”

door: COS
Afbeelding bron: Twitter/VRT

‘De Ideale Wereld’ vindt het allesbehalve erg om te polariseren. Zo blijkt nogmaals uit het meest recente creatie.

“De coronacrisis slaat overal hard toe, maar de cijfers in Afrika blijken in vergelijking met Europa al bij al mee te vallen. Hoog tijd dat zij eens een duit in het Europese zakje doen”, staat te lezen bij het filmpje waarin ‘De Ideale Wereld’ de hulp van verschillende bekende gezichten zoals Sven De Ridder en Erik Van Looy inschakelde.

Op sociale media wordt verontwaardigd en teleurgesteld gereageerd. “Spotten met kolonisatie kan gewoonweg niet”, zegt iemand. “Als Belg schaam ik met diep voor deze dingen.” Volgens velen kan dit soort inhoud echt niet. “Zijn jullie niet beschaamd?”

Vinger op de wonde

Toch vinden verschillende Twitteraars dat de kritiek vergezocht is. “Het filmpje druipt van cynisme. Het zet aan tot zelfreflectie en legt de vinger op de wonde op een komische manier. Waarom altijd het negatieve zoeken?”

“Zie je hier de ironie echt niet van in? Dit is dus kritiek op hoe wij ons soms wentelen in onze eigen miserie terwijl er miljoenen mensen zijn die omwille van onze luxe in slechte omstandigheden leven.”