Interview Comedian Jeroen Verdick biecht op: “Toen dacht ik: hiervoor ben ik gemaakt”
WVDS

Wie aan Jeroen Verdick denkt, denkt als eerste aan zijn typisch kempische tongval. Hij is dan ook trots op zijn kempische roots. Maar wat zette Jeroen aan tot comedy?

“Er schuilt wel een marginale kempenaar in mij. Mensen lijken dat wel te appreciëren en dat speel ik ook wel uit. Ik denk dat dat mij uniek maakt in de comedy wereld”, vertelt Jeroen Verdick in gesprek met Showbizz24.

“Ik gebruik eigenlijk al heel mijn leven humor als een soort verdedigingsmechanisme. Ik ben een kleine jongen en om op te vallen in de groep wilde ik altijd de grappige zijn om wat aandacht te krijgen van de meisjes”, lacht de comedian.

“De eerste keer dat ik dacht: ‘Ik kan écht wel wat doen met mijn humor’ was tijdens een workshop van komiek Bas Birker. De eerste keer dat ik daar op het podium stond dacht ik ‘Ja dat is het, hiervoor ben ik gemaakt’.” 

En er was nog iemand waarnaar Jeroen opkijkt. “De reden dat ik op het idee ben gekomen om zelf aan comedy te beginnen, was toen ik voor de eerst keer Ricky Gervais op tv zag. Wat hij deed, wilde ik ook kunnen, hij is echt een inspiratiebron geweest voor mij.”

Bekijk het volledige gesprek met Jeroen in onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.