Christophe uit ‘Blind Getrouwd’ openhartig: “Ik heb daar niet één keer, maar wel meerdere keren om geweend”

door: PMN
Christophe Ramont-eindejaarsvragen2020
Afbeelding bron: Christophe Ramont

Het einde van 2020 is in zicht. Samen met enkele bekende Vlamingen kijken we nog tot oudjaar terug op dit toch wel historische jaar én richten we de blik op de toekomst. Op deze kerstdag is het de beurt aan Christophe Ramont uit 'Blind Getrouwd'.

Op welke manier heeft corona dit jaar jou persoonlijk beïnvloed?
Het bijna voltijds thuiswerken, omwille van corona, is voor mij dit jaar niet altijd gemakkelijk geweest. Na verloop van tijd komen die muren toch wel op je af. Na de werkuren is er is ook maar heel weinig afleiding. Tegelijkertijd besef ik maar al te goed hoe gelukkig ik eigenlijk wel ben met een plek die ik thuis mag noemen, voorzien van alle comfort.

Tijdens deze crisis een relatie uitbouwen is ook niet ideaal. Je bent heel beperkt in wat je samen kan ondernemen. Met twee naar tv staren is niet echt optimaal. Uiteindelijk wil je vooral leuke dingen doen met je partner om elkaar beter te leren kennen en samen mooie herinneringen te maken!

Wat was voor jou een hoogtepunt dit jaar?
Dat mijn verhaal met Nick uitgezonden werd en Vlaanderen heel erg meeleefde met ‘Blind Getrouwd’ was bijzonder fijn natuurlijk.

Ook mijn oproep in het programma om fairtrade bananen te kopen werd door heel wat mensen opgevolgd. Voor iemand die bijna dagelijks, op professionele basis, mensen probeert te overtuigen van eerlijke handel, deed ieder bericht met de melding dat iemand overgeschakeld was op eerlijke bananen mij een vreugdesprong maken. Ik heb veel gesprongen dit voorjaar.

Wat was voor jou een dieptepunt dit jaar?
De breuk met Carl was hartverscheurend lastig omdat het ons niet aan liefde ontbrak, maar we beiden beseften dat we als partners moeilijk verder konden. Dat moment slaat in als een bom, alsof je plots een licht ziet. Weliswaar een bliksemschicht tijdens een donkere nacht met verschrikkelijk slecht weer terwijl je verloren gelopen bent in een open vlakte zonder beschutting, maar het geeft wel licht. Ik heb daar niet één keer maar meerdere keren heel hard om gehuild.

Wat wil je in 2021 doen, wat nu niet meer mogelijk is?
Mijn vrienden knuffelen. Met vrienden op stap gaan en een zatte avond beleven. In het midden van de nacht door Gent strompelen omdat één iemand van de groep vond dat we toch nog ergens anders heen moesten om te dansen. Die wildvreemde binnen draaien om 7u 's morgens op de Vlasmarkt tijdens de Gentse Feesten.
 
Mijn ouders zien omdat ik die nu nauwelijks durf te bezoeken gezien hun gezegende leeftijd.
 
Wie zou je in de bloemetjes willen zetten voor de steun in het voorbije, moeilijke jaar?   
Om heel veel verschillende redenen mijn ex-echtgenoot Nick Laenen. Hij was mijn steun en toeverlaat het afgelopen jaar. De enige die begreep hoe intens het verhaal was dat we met elkaar gedeeld hebben. Iedere keer opnieuw bracht hij mij aan het lachen.
 
Daarnaast denk ik ook aan mijn ex-lief Carl, omdat ik zelden iemand tegen ben gekomen die zoveel begrip getoond heeft. Hij heeft mij met Vlaanderen en Nick moeten delen op een moment dat hij mij het liefst helemaal voor zichzelf wilde hebben. Ik heb heerlijke momenten beleefd met hem het afgelopen jaar.
 
Wil jij je laten vaccineren?
Ik ga mij absoluut laten vaccineren van zodra het kan. Ik vertrouw nog altijd op de wetenschap en het is belangrijk dat voldoende mensen zich laten vaccineren om onze maatschappij terug een beetje in de plooi te krijgen. Het is ook een middel om eindelijk weer buiten te kunnen komen en terug een gewoon leven te leiden inclusief genieten van alle leuke dingen in het leven.
 
Wat was je favoriete tv-programma of serie?
Kan ik hier iets anders antwoorden dan ‘Blind Getrouwd’? Het was bijzonder fijn om dat avontuur op het scherm te zien verschijnen. Het gaf exact weer hoe ik het allemaal beleefd heb en het programma toonde heel mooi hoe intens de band tussen Nick en mij op zo een korte tijd geworden was.
 
Maar ik heb evenzeer genoten van ‘The Queen’s Gambit’, een serie over een uitzonderlijk talent en de strijd die daarmee gepaard gaat. Ik ben altijd blij als sterke vrouwen op mijn scherm verschijnen.
 
Wie was dit jaar jouw favoriete persoonlijkheid?
Mijn favoriete persoonlijkheid van het jaar is Jitske Van de Veire. Een toonbeeld van oprechtheid, een icoon voor de LGBTI+-community, een voorbeeld in het kader van body positivity. 

Een sterke vrouw die ook niet te beschaamd is om te tonen dat het niet altijd even vlotjes verloopt. Een inspiratie. Een ondernemer ook, die dit jaar een gigantisch moeilijk jaar achter de rug heeft en daardoor voor mij ook een beetje symbool staat voor die strijd die heel wat mensen gevoeld hebben dit jaar. Het weerhield er haar niet van om door te zetten, met een glimlach en soms een traan.
 
Wil je zelf nog iets toevoegen...?
Wat dit jaar ons écht geleerd heeft is minder pruimen en meer genieten van het leven, en al zeker van de kleine dingen. Wat we voorheen als evident beschouwden, een avondje uit, gaan eten, afspreken met vrienden en familie, kon dit jaar allemaal niet meer. Ik zal het allemaal des te meer gaan waarderen als het straks weer kan!

De foto die je ziet is voor Christophe de foto van het jaar. "Het is de bekendmaking van mijn liefde voor Carl, het naar buiten komen met mijn nieuw lief na een zot avontuur als ‘Blind Getrouwd’. Beetje met angst in het hart voor de reacties en voorlopig ook anoniem, maar wat was ik blij dat ik dat kon vertellen. Het zal nog heel lang een van mijn favoriete foto's blijven", besluit Christophe.