'Big & Betsy'-actrice Maike Boerdam gechoqueerd door nieuws over collega Jan Van Hecke
COS
'Big & Betsy'-actrice Maike Boerdam gechoqueerd door nieuws over collega Jan Van Hecke
Foto: VRT NU

'Big & Betsy' was tussen 2000 en 2003 een populaire kinderreeks. De Nederlandse Maike Boerdam speelde de rol van Betsy en Peter Thyssen die van Big. Jan Van Hecke vertolkte Pieter Paul Pruim.

Afgelopen zomer stond acteur Jan Van Hecke terecht voor aanranding en verkrachting van minderjarigen. Hij werd vrijgesproken voor verkrachting, maar hij kreeg wel vier jaar met uitstel voor het bezit en de verspreiding van kinderporno en voor de aanranding van een 14-jarige.

'Big & Betsy'-actrice Maike Boerdam viel compleet uit de lucht toen ze het nieuws over haar voormalige collega vernam. Tijdens de opnames van de Studio 100-reeks was hij altijd vriendelijk. "Ik was stomverbaasd toen ik het nieuws hoorde", zegt ze in Dag Allemaal.

Maike was niet heel close met Jan, maar kan zich de acteur alleen maar als een heel fijne collega. Dat hij nu veroordeeld is, deed haar schrikken. "Hij had iets met een 14-jarige. Da's de leeftijd van mijn zoon, hé. Ik kan en wil me niet voorstellen dat...", aldus Maike.

Meer nieuws

Meer nieuws

.