Beweegredenen Maaike Cafmeyer om Bart De Pauw te beschuldigen in twijfel getrokken

door: COS
Bart De Pauw
Afbeelding bron: VTM

Donderdag vond de inleidende zitting van het proces tegen Bart De Pauw plaats. Hij staat terecht voor belaging en elektronische overlast.

Het was Maaike Cafmeyer die als eerste naar de vertrouwenspersoon bij VRT stapte. Dat deed ze nadat ze Ella-June Henrard hoorde huilen in de VRT-loges, nadat ze een hele nacht was belaagd door berichtjes van de programmamaker.

Maaike had eerder een relatie gehad met Bart en was nog steeds erg goed bevriend met hem. Ze waren zo goed bevriend dat ze volgens een bron van Dag Allemaal een week voor de klacht nog bij hem thuis was gaan eten “alsof er helemaal niets aan de hand was”.

Veel mensen snappen niet hoe het zo lang heeft kunnen duren voor Barts gedrag aan het licht kwam en vooral waarom Maaike zo lang wachtte om er iets van te zeggen. “Speelt hier jaloezie een belangrijke rol? Klacht indienen na een beëindigde relatie”, zegt iemand op Facebook.

“Heel laag om zo na te trappen. Ze had kunnen optreden op het moment zelf, maar ja ze moest toen nog carrière maken”, klinkt het verder. “Jaloezie is een grote boosdoener.”