Foto: Pexels
Sta jij meteen op wanneer je wekker gaat of ben je een snoozer? Heel wat mensen moeten toegeven dat ze zich na het eerste wekkersignaal nog een keer (of twee) omdraaien.
Snoozen lijkt een onschuldige gewoonte, maar heeft een negatief effect op je lichaam en geest. Snoozen verstoort iemmer je REM-slaap. Wie snoozet wordt uit die fase gehaald. Een nieuwe slaapcyclus kan bijgevolg niet afgemaakt worden.
De gewoonte zou ook vor een verminderde concentratie en productiviteit kunnen zorgen. Dat lezen we bij dokter.nl. Het kan bovendien onder meer leiden tot stress en hormonale problemen. Wil jij graag afkomen van de gewoonte om te snoozen? Wij helpen je graag met deze tips.
Eerst en vooral is het volgens Woman Today belangrijk om op tijd naar bed te gaan en een vast slaapritme te hanteren. Zo word je uitgerust wakker. Is voldoende nachtrust niet het probleem, probeer dan eens om het snoozen te vervangen door een activiteit als sporten of mediteren. Zo begin je je dag met een goed gevoel.
Belangrijk kan ook zijn om voldoende daglicht in je slaapkamer te laten. Je zou ook kunnen opteren voor een app die je wakker maakt met geluid of licht. Zo stimuleer je de aanmaak van dopamine, wat slaperigheid onderdrukt.
Snoozen begint natuurlijk met de wekker die je zet. Zet die zo laat mogelijk, zodat je geen andere keuze hebt om op te staan. Of zet hem ver weg van je bed, zodat je de knusse lakens wel moet verlaten. De verleiding om de snooze-kop in te drukken, zou dan moeten verdwijnen.