Bart De Wever laat zich uit over zijn grote flater: “Vreselijk om daarvan verdacht te worden”
COS

Bart De Wever gaf vorige week een interview op afstand aan Radio 2. Daar merkte presentatrice Kim Debrie plots op dat de burgemeester van Antwerpen in z’n onderbroek zat.

De klap was gigantisch. “Mevrouw Claes wilde links afdraaien richting Nossegem”, legt korpschef korpschef Filip Van Steenbergen uit in Dag Allemaal . “Ze is daarvoor de voorsorteerstrook op ’t kruispunt opgereden. Daar moet je voorrang verlenen aan het tegenliggende verkeer.” 

“Net toen ze afdraaide, is mevrouw Claes aangereden door een vrachtwagen die zeventig per uur reed (de toegelaten maximumsnelheid, nvdr). De vrachtwagen was volgeladen met dakpannen en kon onmogelijk tijdig remmen. De impact was enorm, de auto is pas veertig meter verder tot stilstand gekomen.’”

“Als de vrachtwagen haar auto aan de bestuurderskant had geraakt, vrees ik dat ze op slag dood was geweest’, zegt hij. ‘Toen de politie aankwam, zat mevrouw Claes gekneld en zwaargewond in haar wagen. Het dak moest worden opengeknipt om haar uit het voertuig te bevrijden. Er was toen en er is nu gelukkig geen sprake van een levensbedreigende situatie."

Meer nieuws

Meer nieuws

.