Bart De Wever doet erg harde voorspelling over wat Bart De Pauw nog te wachten staat

door: PMN
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever is burgemeester van Antwerpen. Hij laat uit zich uit over Bart De Pauw.


 

Bart De Wever neemt het in Het Laatste Nieuws op voor Bart De Pauw. “Als ik hem verdedig, zal ik onmiddellijk het verwijt krijgen dat ik een blanke, heteroseksuele man bent die het normaal vindt dat vrouwkes niet te hard moeten zagen.”

“Een rechtbank heeft hem veroordeeld wegens lakbaar gedrag en daar doe ik geen uitspraken over. Maar: niemand had een klacht tegen hem ingediend tot een door de overheid gesubsidieerd instituut burgelijke partijen is beginnen mobiliseren en financieren.”

“Maar nadien zeiden alle burgelijke partijen in een televisiedocumentaire dat het proces er niet had moeten komen.”

Bart vindt dat De Pauw te zwaar gestraft wordt. “In een rechtsstaat krijg je een straf en daarna mag je opnieuw deel uitmaken van de maatschappij. Ik heb niet de indruk dat Bart De Pauw op dat traject zit.”

“De Pauw heeft tegen de woke-kerk gezondigd en voor blanke, heteroseksuele mannen is er dan geen vergiffenis mogelijk. Een 17-jarige die met een kalasjnikov in Syrië heeft gepronkt is de eerste die voor wokers een nieuwe kans in het leven moet krijgen en daar moeten budgetten voor vrijgemaakt worden, en als als burgemeester moet ik zijn anonimiteit bewaken. Maar Bart De Pauw blijft altijd een dader.”