Bart De Pauw met spoed naar het ziekenhuis gebracht na "vermoedelijke zelfmoordpoging"

door: COS
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Pauw (54) is dinsdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Dat wordt bevestigd aan de redactie van HLN.

Programmamaker Bart De Pauw (54) was dinsdag thuis toen hij met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Bart was bij bewustzijn, toen hij naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Hij zou niet in levensgevaar verkeren. Dat bevestigt de familie van de tv-maker aan de redactie van HLN. Volgens echtgenote Ines De Vos zou het om een "vermoedelijke zelfmoordpoging" gaan.

"Bart zat de laatste tijd heel diep, dat kan je wel begrijpen. Hij loopt rond met groot verdriet, kwaadheid en grote schaamte. Soms gaat het relatief goed met hem. Op andere dagen lukt het niet", zegt Ines aan HLN.

"We hopen hierdoor te geraken. En willen er nu natuurlijk zijn voor Bart. We willen dit in alle rust nu kunnen verwerken en hopen dat iedereen ons nu ook die rust gunt", aldus Ines De Vos.

Bart De Pauw kwam in 2017 in opspraak door '#MeToo'-beschuldigingen. Eind 2021 werd hij veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor de belaging van vijf vrouwen, en elektronische overlast aan een van hen.

Zit je met donkere gedachten, weet dan dat je altijd terecht kan bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via de website www.zelfmoord1813.be.