Astrid Coppens krijgt gelijk van rechtbank en schadevergoeding van 168.000 euro

door: PMN
Afbeelding bron: Instagram

Astrid Coppens heeft een mooie slag thuisgehaald. De tv-persoonlijkheid wint de rechtszaak tegen haar ex-manager.

Astrid Coppens had een klacht ingediend tegen haar ex-manager. Vlaanderen leerde haar in 2010 kennen als ‘Astrid Bryan’ in het programma ‘Vlaamse Hollywoodvrouwen’.

Daarna volgden er nog heel wat tv-aanbiedingen voor haar. “Mijn cliënte was nieuw in de media en zocht hulp. De aanvragen kwamen vooral uit Vlaanderen. Doordat ze in de VS woonde, had ze hulp nodig van iemand hier”, citeert Het Nieuwsblad haar advocate Nathalie Goedertier, die haar samen met Kris Luyckx bijstond.

Ze nam met D.P (60) een manager onder de arm. Hij regelde onder meer haar contracten. In 2013 ontdekte Astrid dat er iets niet pluis was.

“Wanneer bijvoorbeeld een contract van 100.000 euro werd afgesloten, toonde hij Astrid een contract van 80.000 euro. Dat verschil stak hij dan in zijn zak, terwijl hij ook nog eens commissie kreeg op dat bedrag”, zegt Kris Luyckx.

"De feiten zijn bewezen"

“Ik heb mijn leven in de VS moeten opgeven door hem. Ik vertrouwde hem meer dan blindelings. Later ontdekte ik pas hoeveel hij mij afnam: ik wil gerechtigheid”, sprak Astrid zelf ook nog.

De rechtbank van Gent volgde haar hier in. Ze oordeelde donderdag dat de feiten bewezen zijn.

D.P. krijgt een jaar celstraf met uitstel. Hij moet Astrid ook 168.000 euro betalen en haar broer Laurens, wie hij ook vertegenwoordigde, 8.000 euro plus intresten. D.P krijgt ook een beroepsverbod van vijf jaar.