Zaak Bart De Pauw Aster Nzeyimana in de bres voor vriendin Lize Feryn: “Deden alsof ze gretig meedeed met BDP”
COS
Aster Nzeyimana in de bres voor vriendin Lize Feryn: “Deden alsof ze gretig meedeed met BDP”
Foto: Instagram @asternzey

Vorige week werd op VTM een ‘Telefacts NU’-reportage getoond rond de zaak-Bart De Pauw. Lize Feryn is van Barts slachtoffers.

In de reportage werden de sms-berichten tussen Lize en Bart getoond. Volgens Aster Nzeyimana, VRT-sportanker en al meer dan twee jaar de vriend van Lize, werden die zwaar geframed.

“Ze hebben moedwillig belangrijke, bezwarende en intimiderende delen weggelaten, en het laten lijken alsof Lize gretig meedeed met die seksuele toon van BDP”, schrijft hij op Instagram.

“Dat Telefacts sensatie verkiest boven waarheid, de slachtoffers slechts pionnen in een lelijke strijd om 12 miljoen. De gloednieuwe deal tussen Koeken Troef en VTM roept bijgevolg deontologische vragen op.”

“Ondertussen moet Lize zich verantwoorden voor een gesprek dat nooit in die volgorde, in die context en met die zogezegd flirterige toon heeft plaatsgevonden. En dat suckt, en is zwaar unfair voor iemand die haar nek uitsteekt om grensoverschrijdend gedrag een halt toe te roepen.”

“Ik maak me vooral zorgen over welke boodschap dit uitstuurt naar toekomstige slachtoffers: Ze tonen dat men terecht schrik moeten hebben om met hun verhaal naar buiten te komen. En dat een karrevracht aan haatberichten en dreigmails hun deel zal zijn”, aldus Aster.

https://www.instagram.com/p/CLCT5uXJnZf/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.