Assistentiehond van Marieke Vervoort overleden
PMN
Assistentiehond van Marieke Vervoort overleden
Foto: Photonews

Marieke Vervoort verloor in 2019 de strijd tegen spierziekte. Nu raakte bekend dat ook haar assistentiehond Zenn overleden is.

Zenn en Marieke Vervoort waren onafscheidelijk. “Voor altijd herenigd”, met die woorden maakte de familie het overlijden van Zenn bekend.

Het was Gerrit  Martens van de vzw Canisha die Zenn opgeleid heeft tot assistentiehond. “Marieke had Zenn immers als puppy al cadeau gekregen, en ze was dol op het diertje”, legt Gerruit in ‘Gazet van Antwerpen’. 

“Ze vroeg of we hem niet kon opleiden als haar vaste assistentiehond. Op dat moment was ze nog redelijk goed. Maar door Zenn al op te leiden, kon ze zich dertien jaar geleden voorbereiden op het moment dat haar ziekte haar meer zou beperken.”

Zenn werd door de jaren heen zwakker. “Eigenlijk was Zenn op zijn elf jaar sowieso aan zijn pensioen toe”, gaat Gerrit verder. 

“Daardoor zorgde Marieke voor een tweede hond ‘Mazzel', die ze eigenhandig begon op te leiden. Ze dacht bovendien al na wat er met de honden moest gebeuren, als zij er niet meer zou zijn.”
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.