Ann Van den Broeck krijgt duidelijke waarschuwing van dokter na kankerdiagnose
COS
Ann Van den Broeck krijgt duidelijke waarschuwing van dokter na kankerdiagnose
Foto: Facebook Ann Van den Broeck

Eerder dit jaar kreeg Ann Van den Broeck slecht nieuws te horen. Nadat ze zelf iets vreemds in haar borst had opgemerkt, bleek ze borstkanker te hebben. De actrice zit bijna in de helft van haar ziekenhuisbehandelingen.

Ann Van den Broeck had twee jaar geleden meegemaakt hoe haar moeder ook de diagnose borstkanker kreeg. Toen ze een vreemde "toverbol" ontdekte in haar borst, wist ze snel dat het geen goed nieuws zou zijn. Enkele dagen later volgde de kankerdiagnose.

Eén van de eerste vragen die Ann aan de specialist stelde, was of ze nog in 'Mamma Mia' zou kunnen spelen. "Het was even stil", vertelt Ann bij 'De Tafel van Vier'. "Maar dan zei hij: 'Gezien jouw leeftijd en conditie kan je dat wel proberen. Op voorwaarde dat je het niet forceert, dat je meteen stopt als je duizelig of moe bent.'"

Uiteindelijk heeft Ann geen problemen ondervonden tijdens de voorstellingen. Doorheen de dag zorgde ze er dan ook voor dat ze geen energie verspilde. "Ik heb er echt wel voor gezorgd dat ik goed naar mijn lichaam luisterde", zegt ze.

"In het begin was dat eng, omdat je niet weet of wat ik voel oké is. Dat was een beetje zoeken. Maar ik ben heel blij dat ik dat toch heb kunnen doen, omdat dat mij een enorme mentale boost gaf", aldus Ann Van den Broeck.

Meer nieuws

Meer nieuws

.