Ann Van den Broeck erg geraakt door wat ze te horen krijgt na getuigenis over borstkanker
COS
Ann Van den Broeck erg geraakt door wat ze te horen krijgt na getuigenis over borstkanker
Foto: GoPlay

Ann Van den Broeck deelde vlak voor Kerstmis fantastisch nieuws. Na chemobehandelingen en een operatie is er geen zieke cel meer in haar lichaam te bespeuren.

Ann Van den Broeck deelde in augustus het sombere nieuws: er was borstkanker bij haar vastgesteld. Op dat moment had ze al enkele chemobehandelingen achter de rug. Sindsdien getuigde ze via de pers en via sociale media openhartig over haar strijd tegen kanker.

De reacties van collega's toen ze het nieuws vertelde en de toevallige extralange staande ovatie waren als "een bad van liefde" waar Ann tot vandaag energie uit put. "De vele reacties doen me deugd", zegt Ann in Het Nieuwsblad.

"Slechts één iemand schreef: 'Allemaal goed en wel. Ik leef met je mee. Maar waarom deel je je medisch dossier met wildvreemden?'" Op die vraag geeft Ann zelf een duidelijk antwoord.

"Omdat ik intussen berichten kreeg van vrouwen die zich door bijvoorbeeld mijn passage in 'De Tafel van Vier' lieten controleren, te weten kwamen dat ook zij borstkanker hebben, en nu in behandeling zijn. Dat vind ik wel een goede reden om niet rustig in een hoekje te zwijgen over wat ik meemaak."

Meer nieuws

Meer nieuws

.