Actiefilm op Netflix over getraumantiseerd meisje verveelt geen seconde: “Adembenemende effecten”
WVDS
Actiefilm op Netflix over getraumantiseerd meisje verveelt geen seconde: “Adembenemende effecten”
Foto: Netflix

Netflix heeft een parel in zijn bibliotheek dat we jullie zeker niet wilde onthouden. We stellen deze actiefilm maar al te graag aan jullie voor.

‘Mortal Engines’ is een Nieuw-Zeelands-Amerikaanse post-apocalyptische film uit 2018, geregisseerd door Christian Rivers en gebaseerd op het eerste boek van de Levende steden-boekenreeks van Philip Reeve.

‘Mortal Engines’ speelt zich af enkele duizenden jaren in de toekomst. De mensheid heeft zichzelf bijna volledig uitgeroeid. 

De overlevenden van die zestigminutenoorlog gingen samenleven in grote steden die op wielen werden gebouwd. 

Er is altijd een tekort aan brandstof. Vandaar voeren de rijdende steden constant oorlog met elkaar om de laatste overgebleven bestaansmiddelen. 

De jonge Tom Natsworthy kruist het pad van de mysterieuze Hester Shaw en dat heeft grote gevolgen voor de toekomst. Hester zag als 8-jarige hoe haar moeder werd vermood. Ze vertrouwt niemand en zint op wraak. Komt daarbij nog dat de robot die haar opvoedde haar op de hielen zit.

Deze futuristische actiefilm van Universal Pictures verveelt geen seconde. “Ik heb van begin tot eind genoten van deze film. De special effects en de kunst zijn adembenemend. Ik denk dat deze film veel meer krediet verdient.”

Een andere fan ziet uit dit verhaal wel een geweldige serie voortkomen. "Dit zou een geweldige serie zijn. Genietbare film, maar voelde ook overhaast met personages waar ik niets om gaf. Misschien zou een seizoen van tien afleveringen dit wat meer tot zijn recht laten komen."

In de cast kan je volgende acteurs herkennen: Robert Sheehan (Tom Natsworthy), Hera Hilmar (Hester Shaw), Hugo Weaving (Thaddeus Valentine), Stephen Lang (Shrike) en Jihae (Anna Fang).

Meer nieuws

Meer nieuws

.