Acht jaar na afscheid van haar mama: Lize Feryn doet erg emotionele oproep
COS
Acht jaar na afscheid van haar mama: Lize Feryn doet erg emotionele oproep
Foto: Photonews

Lize Feryn, haar zussen Mira en Yanne en papa Yann moesten in 2015 afscheid nemen van hun mama. Marjan Bossuyt overleed op 54-jarige leeftijd.

Marjan Bossuyt overleed op 15 december 2015 op 54-jarige leeftijd na een strijd tegen borstkanker. Lize Feryn was nog maar 22 jaar oud toen ze afscheid moest nemen van haar moeder. Op Instagram Stories doet Lize vandaag een emotionele oproep.

"Kleine oproep. Dit was mijn lievelingsjas met best wat emotionele waarde", schrijft Lize op Instagram. "Mijn mama had een raar soort schaamte voor merkkledij. Als we al eens per toeval van de nicht van de buurvrouw een merkstuk kregen, knipte mama er nog voor de eerste draagbeurt het labeltje uit", zegt Lize.

Haar kast was voornamelijk gevuld met zelfgemaakte stuks die haar zussen vijf jaar eerder hadden gedragen. "Je kan je voorstellen dat, toen ik op mijn 21ste met mijn eigen centjes een dure lederen jas kocht met een opzichtig gouden borduursel, mijn mama dat zag als een falen in haar opvoeding", zegt Lize.

Haar ziekte had haar dagen overgenomen en die lange uren in de zetel hadden haar langzaamaan laten wennen aan haar jongste dochter met een dure lelijke frak.

"400 euro? Voor zo'n lelijke frak?", zei Marjan. "Ik had haar op het hart gedrukt dat de aankoop een weloverwogen beslissing was die me heel erg blij had gemaakt", schrijft Lize. "Mama had veel tijd om na te denken. Haar ziekte had haar dagen overgenomen en die lange uren in de zetel hadden haar langzaamaan laten wennen aan haar jongste dochter met een dure lelijke frak."

"'Lizeke', fluisterde ze, 'zorg maar dat ge hem veel draagt hè, als 'k er niet meer ben.' En dat was ik dus van plan. Ware het niet dat inbrekers er anders over beslisten", vertelt Lize. "Ik hoop dat er nog een volgesnoten zakdoek in de zakken zat."

"Vandaar dus een kleine oproep: heb je zelf die jas gekocht in een opwelling zo'n 9 jaar geleden, en ligt hij nu blinkend te wachten om nog eens gedragen te worden, dan ben ik ongelooflijk geïnteresseerd om hem te kopen", aldus Lize. We hopen zo dat ze er een op de kop kan tikken!

Lize Feryn over jas met emotionele waarde
Instagram @lizeferyn

Meer nieuws

Meer nieuws

.