Piet Huysentruyt kan zijn geluk niet op: “Een van de mooiste cadeaus die ik kreeg”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Piet Huysentruyt is na een jarenlange carrière als tv-kok en chef in zijn restaurant Likoké met pensioen. Zijn zoon Cyriel nam de zaak over van Piet.

Als het aan Piet Huysentruyt lag, was zijn zoon Cyriel nooit dezelfde weg opgegaan als hem. “Ik heb heel mijn leven gezegd: je mag alles doen van mij, maar probeer niet in de horeca te gaan, want het is een hard leven”, geeft Piet toe in ‘De Zomer Van’ op VTM.

Toch wilde Cyriel graag komen helpen in het restaurant. En zoveel jaar later is hij de trotse eigenaar van Likoké. Piet draaide ondertussen helemaal bij. “Ik ben heel blij, echt waar. Ik denk dat het één van de mooiste cadeaus is die ik de laatste jaren gehad heb.”

“Als je dan komt eten, zie je dat hij het goed doet en zie je ook, nog belangrijker, dat hij zijn eigen weg gaat.” Want zo is het ook, Cyriel doet zijn eigen ding en nam het beste wat hij van zijn vader meekreeg met zich mee. “Het is niet meer Piet. Hij is de waardige opvolger in de zin van: hij draagt de naam Likoké uit. En het is toevallig ook mijn zoon, maar ik ben er fier op.”