Petra De Sutter onder de indruk van Bart De Wever: "Geweldig"
LHX
Petra De Sutter onder de indruk van Bart De Wever: "Geweldig"
Foto: Photonews

Petra De Sutter was een van de politieke kopstukken die Eric Goens verwelkomde in 'Het conclaaf'. Een weekend lang verbleef ze samen met zes anderen onder hetzelfde dak.

'Het conclaaf' had een mooi moment van verbroedering tussen verschillende politieke partijen kunnen worden, maar helaas gebeurde het tegenovergestelde. Voor Petra De Sutter is het niet bepaald een goede herinnering.

"Eigenlijk was het allemaal fake", klaagt ze in Humo. "Ik had gehoopt dat we buiten de debatten normaal met elkaar konden omgaan, maar de microfoons en camera's bleven draaien. Zelfs als we rustig koffie zaten te drinken, bleven de meeste collega's proberen om onliners te scoren."

Toch betekent dat niet dat alle andere aanwezige politici in haar achting zijn gedaald. Ze heeft namelijk iets bijzonders bijgeleerd over Bart De Wever. "Dat hij geweldig kan schaken!"

Tijdens de laatste avond waagden de twee zich aan een match, en dat was verrassend aangenaam. "Het was interessant om zijn strategie te doorgronden", vindt De Sutter. "In de debatten waren we het zelden eens, maar er is wel een persoonlijke waardering tussen ons gegroeid."

Meer nieuws

Meer nieuws

.