Pascale Naessens reageert op kritiek: “Ik kan het niet meer”
Pascale Naessens reageert op kritiek: “Ik kan het niet meer”
Foto: Photonews

Pascale Naessens is getrouwd met televisiemaker Paul Jambers. Ze kreeg veel kritiek na haar mening over het mijden van koolhydraten.
 

Pascale Naessens sprak zich in 2010 al uit over het gebruik van koolhydraten. Volgens haar zou je die het best mijden en vervangen door meer vetten. Wetenschappers waarschuwde haar toen al voor kritiek. “De Nederlandse professor Frits Muskiet zei me: Je gaat daar problemen mee krijgen want je schopt tegen de klassieke visie aan. Terwijl ik dacht: Och, het zal wel meevallen”, vertelt Pascale in Het Nieuwsblad.

Maar tot op heden staat ze nog steeds achter haar mening. “Ik zeg nog altijd hetzelfde als tien jaar geleden. Maar toen vonden ze mij een revolutionair.” Ondertussen ligt haar dertiende kookboek in de rekken. “Hoe meer je het doet, hoe beter je er wel in wordt. Maar als het niet meer lukt, stop ik.”

Pascale heeft dit zelfs overwogen. Zo zou ze een jaar geen boek meer schrijven. Dit was zo ook gecommuniceerd naar de uitgeverij. “Uiteindelijk kreeg ik toch ideeën en begon ik er constant over te vertellen tot Paul zei dat ik dan misschien toch maar een boek moest maken. Bij elk nieuw boek slaat de angst me wel om het hart. Ik kan het niet meer, denk ik dan.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.