Ongenoegen over Zweedse Songfestival-overwinning: "Politiek spel"
LHX

De bookmakers voorspelden het al: het was de Zweedse Loreen die zaterdagavond het Eurovisiesongfestival won. Niet iedereen lijkt daar tevreden over te zijn.

Loreen leverde een knap resultaat in de finale van het Eurovisiesongfestival, en volgens velen is ze dan ook de verdiende winnaar. Toch komt er ook heel wat kritiek op hoe de dingen gelopen zijn.

Zo werd haar nummer al vóór het Songfestival overal uitgebracht, waardoor het al veel fans had. "Het wedstrijdreglement zou de radiozenders moeten verbieden de nummers op voorhand al te draaien, zodat alle nummers voor de eerste keer op de wedstrijd te horen zijn", wordt er dan ook gereageerd op sociale media.

Ook het feit dat dit al haar tweede deelname is, vinden sommigen niet eerlijk. "Eigenlijk zouden ze voorbije winnaars moeten schrappen uit de wedstrijd, want de kans dat die winnen ligt al veel hoger, puur door de herkenbaarheid en een grotere fanbase", klaagt iemand.

En dan is er nog een grote groep kijkers die vermoedt dat het allemaal opgezet spel was. "Zweden heeft enkel gewonnen omdat ze dan volgend jaar extra kunnen vieren dat ABBA 50 jaar geleden gewonnen heeft", wordt er geklaagd. "Zo weinig emotie bij de Zweedse delegatie, het was alsof ze al opvoorhand wist dat ze gingen winnen."

"Finland heeft de meeste punten gekregen van het publiek en niet Zweden. Haal de vakjury ertussenuit, dan hadden we volgend jaar in Finland gezeten", klinkt het. "Pfff, allemaal een politiek spel. Dan vragen ze zich af waarom de mensen niet meer kijken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.