Nederlands dagblad neemt drastisch besluit over Herman Brusselmans na kritiek op Amalia

bron: Gazet van Antwerpen
door: SLO
Afbeelding bron: Photonews

Het Nederlandse tijdschrift ‘Nieuwe Revu’ heeft Herman Brusselmans ontslaan. De schrijver heeft onlangs hevige kritiek geuit waarin hij onder meer prinses Amalia dik noemt.

Auteur Herman Brusselmans staat bekend om zijn gedurfde uitspraken. Zo houdt hij geen blad voor de mond, ook niet als het om de Koninklijke familie gaat. Zo uitte hij onlangs erg veel kritiek op prinses Amalia. Hij noemde haar zelfs dik.

Herman was al vijf jaar een vaste columnist voor het Nederlandse tijdschrift ‘Nieuwe Revu’. Maar de column die hij schreef over een lid van de koninklijke familie werd hem duidelijk niet in dank afgenomen.

Het tijdschrift heeft hem dan ook zijn ontslag aangeboden. Volgens Herman zelf lag zijn vertrek al langer vast. “Mijn vertrek lag al zes weken vast. Het tijdschrift gaat fuseren, dus moesten er koppen rollen. Jammer, maar ik huil er niet om”, aldus Herman in Gazet van Antwerpen.

“Ik ga niet op de knieën zitten wanneer er eentje afloopt. Het tijdschrift wordt nauwelijks gelezen. Het concept was altijd hetzelfde, vreemd dat enkel net mijn twee laatste columns kritiek kregen. In het geval van Amalia heb ik me nog ingehouden.”