Axel Daeseleire fronst wenkbrauwen over Marc Van Ranst: “Doe zoiets niet als het land in brand staat”
PMN
Axel Daeseleire fronst wenkbrauwen over  Marc Van Ranst: “Doe zoiets niet als het land in brand staat”
Foto: Photonews

Axel Daeseleire is één van de Bekende Vlamingen die zwaar getroffen werd door het coronavirus. De acteur lag zelfs een tijdje in coma.

Axel Daeseleire is nog steeds herstellende. “Volgens de dokters ben ik bijzonder goed hersteld. Zeer snel, ook. Zes dagen nadat ze me uit de coma hadden gehaald, mocht ik al naar huis. (…)”, zegt de 51-jarige acteur in Humo. 

“Mijn conditie is nog niet wat ze was. Per dag dat je in coma ligt, moet je een maand revalideren. Dan heb ik nog zes maanden te gaan. Dat merk ik als ik probeer te sporten. Ik heb tijdens mijn vakantie in Zuid-Frankrijk veel gezwommen. Vroeger deed ik anderhalve kilometer op mijn sokken, nu moet ik na vijfhonderd meter uitrusten. Als ik toch doorga, dan heb ik een paar dagen last. Ik probeer nu naar mijn lichaam te luisteren.”

Axel heeft ook een mening over viroloog Marc Van Ranst. “Het virus is niet weg en we moeten het zeker ernstig blijven nemen, maar ik ben niet meer zo overtuigd van de maatregelen die men nu treft. Het is zo au fur et à mesure. De wetenschappers hebben een enorme macht, die veel verder reikt dan hun expertisegebied.” 

“Is Marc Van Ranst nog wel met de kern van de zaak bezig? Tegenwoordig lijkt hij soms meer een influencer dan een viroloog. Dan lees ik op zijn Twitter: ‘Een dagje Bokrijk is ook leuk en niet duur.’ Huh? Schoenmaker, blijf bij je leest. Zeker als die leest in brand staat.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.