Eddy Snelders riskeert heel zware gevangenisstraf
PMN
Eddy Snelders riskeert heel zware gevangenisstraf
Foto: Photo News

Het ziet er steeds slechter uit voor gewezen voetballer en voetbalcommentator Eddy Snelders (64). Naast exhibitionisme is hij nu ook in verdenking gesteld voor voyeurisme. Het maakt dat hij een heel zware gevangenisstraf riskeert.

Eddy Snelders maakte jarenlang in het geniep stiekem beelden in de badkamer van zijn vakantiehuisje in de Ardennen. Een twintigtal personen, onder wie zijn minderjarige stiefdochter, zou op de beelden staan van hem. Hij werd eerder al in verdenking gesteld van exhibitionisme.

Snelders is nu ook officieel in verdenking gesteld van voyeurisme. Het maakt dat hij een heel veel zwaardere gevangenisstraf riskeert. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Op exhibitionisme staat een gevangenisstraf van maximum van 3 jaar als er sprake is van een slachtoffer jonger dan 16 jaar. In de praktijk worden dergelijke straffen nauwelijks of nooit uitgesproken.
(Lees verder onder de foto)

Voor voyeurisme met minderjarige zijn de celstraffen een heel stuk zwaarder. Die kunnen oplopen tot 15 jaar. Alles zal afhangen van het moment waarop de slachtoffers gefilmd zijn.

De wet op voyeurisme bestaat nog maar sinds 2016. Als de feiten van daarvoor dateren, kan Snelders daar in principe niet voor veroordeeld worden. Al is er een addertje onder het gras.

“Tenzij hij die beelden na 2016 nog in zijn bezit had en bekeek”, merkt Manon Cop op. Ze is de advocate van de stiefdochter. “Maar nu moeten we eerst de resultaten van het onderzoek afwachten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.