Vader van Julie, wiens dochter vermoord werd door Dutroux, doet hartverscheurende vaststelling: “Te weinig mooie momenten gehad met haar”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Denis Lejeune is nog altijd erg getroffen door de zaak Dutroux. Lejeune is de vader van Julie. Zij werd samen met Melissa om het leven gebracht door hem.

Het was een snikhete zondag 17 augustus 1996 toen Lejeune het nieuws kreeg dat zijn dochter Julie dood was teruggevonden. “Ik ben toen in elkaar gestort”, zegt hij in Humo. “Ik had niets meer om voor te leven.”

Vandaag is Lejeune gescheiden van de moeder van Julie. Hun huwelijk overleefde het drama niet. “Maar je moet verder”, beseft Lejeune. "Maar het blijft moeilijk want zoiets laat zijn sporen na. Het duurde zeven jaar voor ik terug op de kamer van Julie kon komen.”

“Ik probeer nu terug te denken aan de mooie momenten die ik had met haar, maar dat zijn er veel te weinig. Dat is één van de moeilijkste dingen voor mij: dat ik niet genoeg tijd met Julie heb doorgebracht toen ze er nog was. Het voelt aan als een enorme mislukking, want die tijd kan ik nooit meer inhalen.”