Bij Colruyt en Delhaize zien ze hoe varkens mishandeld worden en nemen verbazingwekkende beslissing

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Dierenrechtenorganisatie GAIA gaf vandaag beelden vrij van mishandelde varkens. De feiten deden zich voor in zes Noord-Italiaanse varkensboerderijen verspreidde.

“De beelden tonen schrijnende wantoestanden met een totaal gebrek aan dierenwelzijn en hygiëne. Zieke, ernstig gewonde en dode varkens en wetsinbreuken bij de vleet’, aldus GAIA, dat supermarkten vraagt om de verkoop van parmaham onmiddellijk stop te zetten.

Enkele supermarkten reageerden al op de schokkende beelden. “Naar aanleiding van deze beelden hebben wij dadelijk contact opgenomen met onze leverancier van parmaham om deze situatie te laten onderzoeken. Indien de inbreuken betrekking zouden hebben op onze leverancier, dan zullen we, in lijn met onze bestaande aanpak, de nodige maatregelen treffen”, luidt het bij Delhaize.

En ook Colruyt reageerde op de beelden. “Wij nemen momenteel contact op met de Italiaanse leveranciers, om ons ervan te verzekeren dat zij op geen enkele manier betrokken zijn bij de beelden die gemaakt zijn”, zegt persverantwoordelijke Silja De Cock aan De Morgen.

“We gaan ervan uit dat onze leveranciers niet betrokken zijn, maar contacteren hen om zeker te zijn. Momenteel wordt de verkoop niet stopgezet”, klinkt het nog.