Vrouw vreest voor haar leven nadat ze zwaar gestalkt wordt via Facebook. Dit is de vreselijke reactie van de sociale netwerksite

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Het Belgische gerecht heeft de hulp van Facebook ingeroepen. Alles heeft te maken met een dossier van een vrouw die zwaar wordt gestalkt via Facebook.

De stalker gebruikt telkens valse profielen op Facebook. Maar de sociale netwerksite wil niet helpen. Baas Mark Zuckerberg vindt de bescherming van de privacy en de vrijheid van meningsuiting veel belangrijker.

"Onbegrijpelijk"
Onderzoeksrechter Philippe Van Linthout begrijpt er niets van: “Van zulke dingen breekt mijn klomp”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Als we Facebook om hulp vragen, is dat omdat het ernstig is. Ik zie veel moorddossiers passeren. Vaak beginnen die met stalking..."

Politiek
Van Linthout wil dat de politiek in actie schiet.” Als een kind verdwijnt of iemand wordt belaagd, moeten onderzoeksrechters vandaag zeuren en sleuren om info te krijgen van bedrijven als Facebook. Dat kan niet."

Regels
Facebook verkocht onlangs de gegevens door van 50 miljoen gebruikers voor grof geld. "Maar als wij aankloppen omdat er mogelijk een mensenleven op het spel staat, primeert plots de privacy. Europa zou beter zeggen: als die spelers hier actief willen zijn, moeten ze ook naar ons luisteren en de Europese of nationale regels respecteren."