Advocaat van Lelièvre doet iedereen schrikken want zij wil nog een stap verder gaan: “Dat is het beste voor mijn cliënt”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Michel Lelièvre (46), die mee An en Eefje ontvoerde, heeft fijne vooruitzichten. Binnen een drie jaar komt hij volledig vrij.

Lelièvre was het hulpje van Marc Dutroux. Hij kreeg een celstraf van 25 jaar voor ontvoering. Om hem voor te bereiden op zijn vrijlating mag hij af en toe de gevangenis al verlaten.

Advocate Benjamine Bovy wil nu nog een stap verder gaan. “Op termijn zou ik toch willen voorstellen om mijn cliënt een enkelband te geven. Of om hem vrij te laten onder voorwaarden”, zegt ze in Het Nieuwsblad. 

“Dat maakt deel uit van zijn integratieproject. Weet u: de wereld is in die 22 jaar helemaal veranderd. Toen Lelièvre veroordeeld werd, was er nog geen smartphone. Hij moet de kans krijgen om zachtjes te wennen aan het leven buiten de gevangenismuren. Dat zal de beste kansen geven op een goed resultaat en een geslaagde re-integratie.”

“Hij heeft zijn straf ook altijd aanvaard. Hij begrijpt dat hij een zware misdaad gepleegd heeft en dat er een sanctie tegenover moest staan. Maar nu loopt die sanctie stilletjes ten einde. Lelièvre zal op eigen benen moeten staan en dat moet geoefend worden.”