VTM

Hilde De Baerdemaeker neemt opmerkelijk besluit door haar deelname aan ‘Boxing Stars’

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Hilde De Baerdemaeker is straks te zien in het programma ‘Boxing Stars’. Dat start donderdag op VTM.

“Ik ben een yogamieke. Ik geef yogales in mijn vrije tijd en ben daar fel mee bezig. En wat is een van de grote pijlers in de yoga? Geweldloosheid. Het complete tegengestelde van boksen”, zegt Hilde in Het Nieuwsblad. “En toch ben ik de uitdaging aangegaan.” 

“Onder meer omdat ik in mei veertig word en mezelf had voorgenomen om fysiek een tandje bij te steken en op mijn veertigste zo sterk te staan als ik maar kon. En effectief: ik ben nog nooit zo sterk geweest als nu. Ook mentaal. Het is straf wat boksen wat dat betreft met je doet. Je krijgt niet alleen harde spieren, je wordt ook een beetje gehard.”

“Ter voorbereiding van Boxing Stars heb ik alle Rocky-films bekeken en één quote daaruit is in mijn hoofd blijven zitten: het leven is als een boksmatch, het gaat niet om hoe hard je kunt slaan, maar om hoeveel je kunt incasseren. En dat klopt.” 

“Het leven is echt: bam! Bam! Bam! En dan denk ik: als boksen mij dat al maar een klein beetje geleerd heeft? Dat 'kom maar op, mij krijg je niet klein'? Ondanks alles toch je plezier kunnen behouden vind ik het grootste gevecht in het leven. Daarom ga ik ook blijven boksen. De trainingen dan. Wedstrijden hoeven voor mij niet meer, want dan komt er een beestje naar boven dat ik toch net iets te heftig vind.”