Ouders krijgen te horen dat hun baby een zeldzame aandoening heeft, ze moeten een hartverscheurende beslissing nemen over hun baby die nog maar een maand oud is: “Leven of dood?”

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mail
Carly en Gary hebben de moeilijkste beslissing van hun leven moeten nemen. Ze moesten beslissing over het leven van hun één maand oude baby Olly.

Uit onderzoek bleek dat de baby een zeldzame aandoening had die verschillende delen in zijn lichaam aantastte, waaronder zijn hart en hersenen. Toen de dokters hen het nieuws vertelde, braken ze in tranen uit.

Ernstig
Toch wilde Carly en Gary vechten voor hun baby. De dokters vreesden hier al voor en beseften dat ze de toestand niet goed begrepen en gingen opnieuw praten. “We wilden weten of de baby genoeg levenskwaliteit zou hebben”, luidt het bij de ouders. “Zal hij kunnen communiceren met drie andere kinderen en zal hij met hen kunnen spelen?”

Slecht nieuws
De dokters hadden geen goed nieuws. “Als Olly een deel van jullie familie zou kunnen uitmaken, moeten we alles in het werk stellen om dit te bereiken. Maar we moeten realistisch zijn en beseffen dat we dit nooit gaan kunnen bereiken.”

Ellende
Om hun baby een leven vol ellende te besparen, namen Carly en Gary de loodzware beslissing om de machines stop te zetten. Baby Olly was toen intussen elf maanden oud.