Nieuwe veiligheidsadviseur van Trump stuurt aan op oorlog met deze angstaanjagende woorden

bron: VRT-News
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
John Bolton is de nieuwe veiligheidsadviseur van Amerikaans president Donald Trump. Bolton is een conservatieveling in hart en nieren, die geen blad voor de mond neemt.

“Bolton stuurde wel rechten met Hilary Clinton, maar hij is ook een man van de harde lijn”, licht VRT-expert Tom Van De Weghe toe. “Het is een havik onder de havikken. Hij zal er niet aan twijfelen om militair geweld in te zetten.”

“Met Bolton rukt Trump onmiskenbaar nog meer op naar rechts. Dit wordt misschien wel het meest oorlogsberuchte kabinet in de Amerikaanse geschiedenis. Bolton is tegen het kernwapenakkoord dat Barack Obama afsloot met Iran. Hij zou wel beloofd hebben aan Trump om geen nieuwe oorlog te starten, maar dat was al lachend.” 

“Hij is ook geen voorstander voor een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jun Un. Hij heeft al gezegd dat met hem praten geen goed idee is. Als dat mislukt ligt volgens Bolton de weg open naar militair optreden. Hij wil ook harder optreden tegen Rusland en China. Dat is allemaal niet veel goeds.”