VTM

Jonge actrice uit ‘Thuis’ heeft andere plannen dan acteren: “Ik wil naar oorlogsgebied vertrekken”

bron: Hallo
door: PMN
Elise Roels is dagelijks in ‘Thuis’ te zien als Emma. Al is acteren toch niet iets wat ze heel haar leven wil doen.

“Als ik terugblik op ‘Thuis’, kan ik zeggen dat mijn scènes nu wel in orde zijn”, merkt Elise op in Hallo. “In het begin kon ik dat niet. Alles vond ik slecht: ik hield mijn hoofd te scheef, vond dat ik rare neusgaten had… ( lacht) Maar dat komt door de leeftijd.” 

“Op je veertiende begin je onzeker te worden, al was het maar omdat je met jeugdpuistjes voor de camera's staat. Mijn apenjaren zijn er nooit serieus doorgekomen en ik denk dat 'Thuis' daar een rol in gehad heeft. Je komt terecht in een wereld tussen volwassenen en begint je automatisch zo ook te gedragen.”

Elise combineert acteren met haar studies journalistiek. Het lijkt er ook op dat ze vooral journaliste wil worden. “Mijn droomjob is oorlogsreporter worden. Ik wil graag de opvolger van Rudi Vranckx worden. Al weet ik dat het geen evidente keuze is. Gelukkig heb ik al zes jaar 'Thuis', want studeren is belachelijk duur. Een academiejaar kost al gauw ruim duizend euro. Reizen, boeken, studiepunten… Je bent er een bom geld aan kwijt.”