‘Prins Laurent heeft plan klaar dat hem 48 miljoen euro moet opleveren’

door: PMN
Prins Laurent is niet van plan om op te geven. De prins kreeg deze week te horen dat hij het met een pak geld minder moet doen.

Maar de prins heeft meer dan alleen maar de dotatiekwestie in zijn mouw zitten. Meer nog, hij hoopt binnenkort 48 miljoen euro rijker te zijn. Dat heeft de krant Het Laatste Nieuws vernomen.

Prins Laurent had nauwe contacten met Libië. Hij tekende er namens de vzw GSDT in 2008 een contract ter waarde van 70 miljoen voor de herbossing van de Libische woestijn. Twee jaar later verscheurde de overheid in Libië het contract zonder geldige reden. Een streep door de rekening voor de vzw van prins Laurent die al miljoenen euro’s kosten had gemaakt.

Laurent trok naar de rechtbank en kreeg gelijk. Libië moet hem een schadevergoeding van 38 miljoen euro betalen en 10 miljoen euro intresten en gerechtskosten, alleen weigert het land die schadevergoeding te betalen. Libië plaatst zich boven de Belgische wet en onze regering lijkt dat best in orde te vinden.

Is er een boycot aan de gang tegen prins Laurent? De prins zet in ieder geval door, valt er te horen binnen zijn entourage. Hij heeft er een persoonlijke kwestie van gemaakt. Intussen probeert Libië de prins te via tussenpersonen te sussen met een deel van het bedrag, maar Laurent wil de volledige 48 miljoen euro en niets minder.