‘Lelièvre heeft niet één keer gezegd dat hij spijt heeft en hij betaalde nog geen eurocent schadevergoeding, maar de gevangenis mag hij wel verlaten’

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Michel Lelièvre (47), de vroegere kompaan van Marc Dutroux, heeft toestemming gekregen om de gevangenis voor een dag en een nacht te verlaten. Veel mensen fronsen hun wenkbrauwen wanneer ze dit horen.

Michel Lelièvre werd in 2004 door het Aarlense assisenhof tot een celstraf van 25 jaar veroordeeld als mededader bij onder meer de ontvoering en dood van de Limburgse meisjes Ann Marchal (18) en Eefje Lambrecks (17) en de ontvoering van Sabine Dardenne en Laetitia Delhez. Voor de dood van de meisjes Julie en Mélissa was Lelièvre niet verantwoordelijk.

Het was de de strafuitvoeringsrechtbank die besliste om Lelièvre (even) vrij te laten. Dat ze dit deden is toch erg opmerkelijk. In Het Belang van Limburg staat te lezen dat de man nooit één keer zijn spijt of schuldinzicht heeft betoond. Hij heeft ook nooit een eurocent schadevergoeding betaald aan de getroffen gezinnen.

En toch zal Lelièvre binnen een drie jaar vrij door de straten mogen lopen. De kompaan van Marc Dutroux heeft ook een verblijfplaats waar hij naar toe gaat als hij niet in de gevangenis zit. Waar die verblijfplaats is wil niet kwijt uit veiligheidsoverwegingen.