Gezin begraaft moeder in kerk, maar dan blijkt plots dat het lijk verdwenen is

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Een gezin uit Wachtebeke is met verstomming geslagen. Ze wilden hun moeder begraven, maar toen deden ze een vreemde ontdekking.

Op 4 februari 2012 brachten Katrien, Martine en Marc Fermont in de kerk van Wachtebeke een laatste groet aan hun overleden moeder. Tenminste, dat dáchten ze. De kist bleek achteraf leeg te zijn, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Ontdekking
Terwijl de hele familie in de kerk aan het rouwen was, lagen de stoffelijke resten van Simonne Vermeersch 12 kilometer verderop in een crematorium in Lochristi. Schoonzoon Nico Albers ontdekte dat er iets niet klopte. “Het was die dag -16 graden. Er was niet gestrooid en de wegen waren spekglad. Toch was de begrafenisondernemer in een mum van tijd van Wachtebeke naar Lochristi en terug gereden om 'ons ma' te cremeren en ons de urne te bezorgen. De tijdsduur klopte niet."

Cremeren
En dat was ook. Begrafenisondernemer Freddy Ongena had het lichaam al voor de kerkdiensten laten cremeren. “Mijn cliënt heeft dat niet meegedeeld aan de familie Fermont omdat hij het rouwproces niet wilde verlengen", zegt Ongena's advocaat Bart Raes.

Schadevergoeding
Voor de familie is dit onaanvaardbaar en ze eisen dan ook een schadevergoeding van de begrafenisondernemer. Al wil die laatste op zijn beurt nog dat de factuur van de begrafenis betaald zal worden. “Zes jaar na de begrafenis eist hij nog steeds 6.500 euro van ons”, luidt het.