VTM

Gilles De Coster vreest het ergste voor Marjolein uit ‘Blind Getrouwd’

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Gilles De Coster is razend. De presentator van het programma kan niet lachen om de rol van de kranten.

Gilles is er niet over te spreken dat sommige kandidaten uitvergroot worden door tweets van enkelingen. Hij verwijst ook naar Marjolein uit ‘Blind Getrouwd’. “Twitter is geen weergave van de realiteit”, zegt Gilles in ‘De Bende Van Annemie’ op Radio 1.

"Elke week kijken meer dan een miljoen mensen naar het programma. Ik wil wel eens weten hoeveel van die mensen zich negatief over Marjolein uitlaten op Twitter. Het zijn er misschien 100. Journalisten moeten beseffen dat ze met zulke artikels veel onheil aanrichten."


"Wie zit op Twitter? Journalisten, politici en dan nog wat anderen. Heel veel mensen zitten er niet op. Als kranten dan de breinscheten van mensen over Marjolein overnemen, maken ze die vrouw kapot. Dat verdient niemand."

"Zolang het tot de redelijk betekenisloze wereld van Twitter beperkt blijft, mogen mensen raaskallen. Dat kan je niet tegenhouden. Maar daarover artikels maken, gaat een stap te ver. Kranten hebben gezag en mensen gaan dat voor waar aannemen, terwijl het echt niet over veel mensen gaat."