"Regering is nog niet van prins Laurent verlost want er bestaat een kans dat hij zijn dotatie toch kan blijven behouden"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was gisteren weer een flinke tegenvaller voor prins Laurent. Het Parlement ging akkoord met de maatregel van de regering om een deel van zijn dotatie in te trekken. In totaal gaat het om 46.000 euro die de prins verliest.

Monarchiekenner professor Herman Matthijs zegt dat er toch nog een mogelijkheid is waardoor Laurent zijn dotatie kan behouden. “De prins kan immers naar het Europees Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg stappen”, bedenkt Matthijs zich in Het Laatste Nieuws. “Dat zijn we natuurlijk wel voor jaren vertrokken.”

“Laurent kan opwerpen dat hij geen eerlijke behandeling heeft gekregen en dat de commissieleden bevooroordeeld waren. Op die manier zijn de mensenrechten geschonden. Naar welke rechtbank hij ook stapt, van dit dossier is de regering nog niet af. In het najaar zijn er verkiezingen. Het zal de eerste keer zijn sinds de Koningskwestie dat een monarchiezaak in de verkiezingssfeer zal belanden."

En Matthijs zegt dat de regering zeker niet vrij is van zonden. Zo hebben ze Laurent vooraf niet gehoord. Maar ook zijn advocaat Arnauts gaat niet vrijuit. "Hij deed zijn uiteenzetting enkel in het Frans. Dat doé je niet in een tweetalig parlement. Zijn aanval op de regeringsleider en Laurents broer, het staatshoofd, is ook 'du jamais vu'."