Terroristen hebben opnieuw plannen om aanslag te plegen in ons land

bron: VTM-Nieuws/ La Dernière Heure/La Libre Belgique
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Terreurorganisatie IS mag dan al niet meer zijn wat het ooit geweest is, het betekent niet dat we gerust moeten zijn. Blijkt dat er al verschillende aanslagen in de maak zijn tegen ons land.

De federale gerechtelijke politie (FGP) in Brussel slaagde er vorig jaar in om drie aanslagen te vermijden. Dat zegt het hoofd van de dienst, Eric Jacobs, in La Dernière Heure en La Libre Belgique.

Het zou niet gaan om een goed georganiseerde aanslagen, zoals de kompanen van Abdeslam deden in Parijs. "Omdat de tegenstander niet meer zo gestructureerd is, is het erg moeilijk om over een verijdelde aanslag te spreken. Ik zou eerder zeggen dat we sinds het begin van 2017 drie gevoelige dossiers kenden.”

Jacobs zegt ook nog dat zijn diensten 1.060 informatierapporten behandelden van de politie over terrorisme. "Dat is minder maar we moeten altijd alert blijven omdat het aantal radicalen niet is verminderd. Vorig jaar werd 45 procent van het personeel van de FGP nog ingezet (voor antiterrorisme, red.). Nu zitten we aan iets minder dan 30 procent. (...) We kunnen stilaan het hoofd boven water te houden.”