Advocaat ontkent dat de Nederlandse meisjes afgelopen weekend door zijn cliënt verkracht zijn in Antwerpen: “Om deze reden kan dat niet”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Dit weekend werden er twee Nederlandse meisjes in een Antwerps hotel verkracht. Het ging om twee meisjes van 21 en 22 jaar oud. Ze zouden verdoofd zijn en daarna drie uur lang misbruikt geweest zijn door vier mannen.

De politie verrichte verschillende aanhoudingen en één van de verdachte heeft nu ook toegegeven dat hij seks had met de twee meisjes. Maar van ‘verkrachting’ wil zijn advocaat Luc Verheyen niet spreken. “Hij zou toestemming hebben gekregen”, zegt hij aan VTM-Nieuws.

“De meisjes zouden ‘stop’, ‘stop’, hebben geroepen. Hij zegt dat het niet ging om hem maar wel om de andere drie. Die zouden geen toestemming hebben gekregen. Dan kan men zich natuurlijk de vraag stellen: waarom is men dan doorgegaan?”

De meisjes beweren dat de mannen iets in hun drankje hebben gedaan, maar ook dat ontkent de advocaat. “Er is alleen alcohol gedronken. Hij voelde zich ook wel een beetje dronken, maar ik denk dat alcohol wel andere effecten heeft dan bepaalde producten. Hij zegt dat hij geen verdovende middelen heeft gebruikt.”

De drie anderen ontkennen intussen dat ze iets te maken hebben met de verkrachting. Ze verschijnen vandaag nog voor de raadkamer.